Despre Asociația Roze

Cămin de bătrâni acreditat și licențiat de Ministerul Muncii, avizat DSP (Direcția de Sănătate Publică).

Experiențele personale din familiile noastre și ale prietenilor noștri ne-au îndemnat să începem această activitate.

Misiunea noastră este de a oferi parinților și bunicilor noștri la bătrânețe un climat în care să se simtă bine din toate punctele de vedere, un loc cu muzică, filme, jocuri de societate, plimbări în aer liber și multe alte activități care sa le facă placută șederea în centrul nostru, unde grija față de cel singur și neajutorat este pe primul loc.

Locația noastră se află într-o zonă foarte liniștită, ușor accesibilă tuturor, în cartierul Aradul Nou, la 20 de minute de centrul orașului.

Dispunem de 35 de locuri pentru persoanele vârstnice.
Cazarea se face în cameră cu 2, 3 sau 4 paturi de tip spital, cu ridicare diferențiată pe zone.

În centrul nostru oferim servicii personalizate de îngrijiri şi recuperare pentru persoanele vârstnice diagnosticate cu demenţă, Parkinson, Post AVC, post aparat gipsat, post operații diverse, scleroză multiplă etc., pe perioadă determinată sau nedeterminată.

Îngrijim persoanele care necesită ajutor și
supraveghere în administrarea tratamentelor pentru diverse afecțiuni, punând la dispoziție cazare și masă.

Scopuri principale:

• Prevenirea deteriorării stării de sănătate;
  • Menținerea și îmbunătățirea capacităților fizice – practicarea exercițiilor fizice;
  • Recuperare medicală prin fiziokinetoterapie;
  • Menținerea sau ameliorarea capacităților psihice și senzoriale – antrenarea funcției cognitive, prevenirea depresiei, a declinului cognitiv și a demenței senile;
  • Asistență și consiliere pe teme medicale;
  • Valorizarea persoanei vârstnice – promovarea imaginii unei îmbătrâniri active;
  • Valorizarea experienței de viață, altruismului și a disponibilității persoanei vârstnice – comunicare și socializare, petrecerea în mod activ a timpului liber;
  • Prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială – sprijinul pentru depășirea unor situații de dificultate, reintegrarea socială și oferirea unui cadru pentru a beneficia de sentimentul de apartenență la grup.

Condiții de admitere în centrul rezidențial:

Persoanele vârstnice definite de lege sau aparținătorii acestora pot solicita serviciile centrului printr-o Cerere de rezervare loc în cadrul CENTRULUI REZIDENȚIAL DE ÎNGRIJIRI ȘI ASISTENȚĂ MEDICO-SOCIALĂ (click pentru descărcare).

Pe baza confirmării unui loc disponibil în urma Cererii de rezervare loc și a completării la sediu a cererii de primire, se întocmește Ancheta socială care va fi însoțită de următoarele documente:

• Cartea de identitate a beneficiarului și a aparținătorului (soț / soție / fiu / fiică / nepot etc) în copie;
  • Dovada venitului personal – cupon de pensie recent;
  • Acte medicale din care să reiasă afecțiunile de care suferă;
  • Schema de tratament și scrisoarea medicală de la medicul curant;
  • Certificat de handicap (dacă este cazul).